PERNÍČKY Z ŽITNÉ MOUKY (ZDRAVÉ CUKROVÍ)

A jsou tady Vánoce a s nimi i první pokusy o zdravé cukroví. Začala jsem odlehčenou formou perníčků a sama jsem nečekala, že se tak povedou 🙂 Byly tak dobré, že u nás zmizly během dvou dní.

U žitné mouky jsem měla nejdříve obavy, že budou perníčky buď tvrdé, nebo moc hutné. Nakonec se povedly, jsou měkké, vláčné a skvěle chutnají 🙂

Ingredience:
200g žitné mouky
2 vejce + 1 vejce na potření
1 lžíce medu
50g kokosového másla
40g stévie
1 lžíce perníkového koření
2 lžíce holandského kakaa

Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience kromě mouky a pořádně smícháme. Přidáme žitnou mouku a začneme zpracovávat těsto – ke konci je dobré ho zpracovávat už na vále. Vzniklé těsto necháme odležet na 30 minut v lednici.

Těsto vyndáme a vyválíme na vále na trošku silnější plát a pomocí vykrajovátek vykrajujeme z těsta perníčky. Ty dáme na plech vyložený pečicím papírem, lehce je potřeme rozmíchaným vejcem (vytvoří se tím lesklý vzhled) a pečeme 5-10 minut na 200 stupňů.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *