MAKOVEC

Taky zbožňujete mák jako já? Vzpomněla jsem si na své dětství, kdy jsem prakticky každý víkend jedla mamčin makovec 😀 A tak jsem se rozhodla po těch letech udělat si jeho zdravější variantu. A vznikla z toho tato nádhera, která chutná ještě lépe, než klasický „nezdravý“ originál 🙂

Potřebujeme:
4 vejce
150g mletého máku
100 ml mléka
2 velká jablka
50g mletých ovesných vloček
¼ lžičky skořice
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce stévie

Postup:
Jablka oloupeme a nastrouháme na jemno na struhadle. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. V míse smícháme vejce, mák, ovesné vločky a jablka. Jak je hmota trochu kompaktní, zředíme mlékem, přidáme skořici, stévii a nakonec prášek do pečiva. Pořádně promícháme, nalijeme do formy a pečeme v troubě 30-40 minut na 170 stupňů.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *