DVOUBAREVNÁ BÁBOVKA Z JABLEK A OVESNÝCH VLOČEK

A pak že nemůže být pečení zdravé 🙂 Rozhodla jsem se tentokrát do bábovky dát nastrouhaná jablka, která dodají mnohem lepší chuť než banán. Bábovka je úžasně vláčná, hlavně díky přídavku jogurtu, takže neváhejte vyzkoušet 🙂

Potřebujeme:
3 větší jablka
360g ovesných vloček
10g jedlé sody
2 lžíce kokosového oleje
140g Milko řecký jogurt bílý 0% / Skyr
30ml tekuté stévie
3 vejce
300ml kefíru
2 lžíce holandského kakaa

Postup:
Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na jemno a vsypeme do mísy. Jablka zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme do mísy k vločkám. Bílky a žloutky oddělíme – z bílků ušleháme sníh. K ovesným vločkám s jablky přidáme žloutky, rozpuštěné kokosové máslo (olej), jogurt, stévii a jedlou sodu. Vše pořádně promícháme, vmícháme ušlehaný sníh z bílků a podle konzistence přidáme ještě kefír – těsto by mělo být trochu hutnější, ale ne tuhé jak kámen. Polovinu těsta si oddělíme do jiné mísy a přidáme k němu kakao. Do silikonové formy (nebo formy vymazané kokosovým olejem a vysypané ovesnými vločkami) střídavě naléváme světlé a tmavé těsto. Šup s tím do trouby na 180 stupňů a za 40 minut je hotovo 🙂

KALORICKÉ HODNOTY:
Celkem – 93g bílkovin / 265g sacharidů / 58g tuků
2 plátky – 12g bílkovin / 33g sacharidů / 7g tuků

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *