HRUŠKOVÝ KOLÁČ SE SKOŘICÍ

Suroviny:

  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 400 g sušených datlí bez pecky
  • 1 střední jablko
  • cca 150 ml vlažné vody
  • 750 g měkkého tvarohu
  • 4 lžíce čekankového sirupu
  • 8 hrušek
  • 1 lžíce skořice

Postup:

Datle na půl hodiny namočíme do vody a poté vodu slijeme. Do mixéru dáme ovesné vločky a mixujeme najemno. Potom přidáme datle, oloupané a vyjádřené jablko, trochu vody a mixujeme dohladka. Konzistence by měla být hutnější a kompaktní. Hmotu natlačíme na dno hlubokého plechu vyloženého pečicím papírem. Na těsto dáme tvarohovou vrstvu připravenou vyšleháním tvarohu s čekankovým sirupem. Úplně na vrch poklademe omyté a nakrájené hrušky zbavené jadérek. Posypeme skořicí. Pečeme 40 minut při 180 stupních.