RAJČATOVÁ SALSA S BALKÁNSKÝM SÝREM

Suroviny:

  • 150 g rajčat
  • 15 g červené cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • Petržel nať hladkolistá
  • Sůl, pepř
  • 50 g balkánského sýru Pilos (Lidl – tento typ má nižší obsah tuku)
  • K podávání: Bonavita mini toast s celozrnnou moukou

Postup:

  1. Rajčata nakrájíme na menší kostičky, cibulku nadrobno.
  2. Přidáme olivový olej, červený ocet, bazalku nakrájenou najemno, petrželku také najemno.
  3. Sýr rozdrobíme posypeme jím rajčatovou salsu.
  4. Podáváme s mini toastíky, celozrnným nebo žitným pečivem.
  5. Dobrou chuť!

Energetická hodnota (bez toastíků): 777 kJ (186 kcal), 9 g bílkovin, 9 g sacharidů, 14 g tuků