RED VELVET DVOUBAREVNÝ DORT S OSTRUŽINAMI

Suroviny:

  • ½ ks velké červené řepy
  • 1 jablko
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 700 g Skyr natur (nebo Milko řeckého jogurtu 0% / tvarohu)
  • 4 vejce
  • ½ lžíce kypřicího prášku
  • 1 lžíce mandlového másla (nebo arašídového másla)
  • 80 g čekankového sirupu (nebo jiného sladidla, např. stévie)
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 250 g ostružin

Postup:

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
  2. Spolu s červenou řepu rozmixujeme jablka v mixéru a podle potřeby přidáme trochu vody
  3. Směs přendáme do mísy.
  4. Ovesné vločky rozmixujeme zvlášť v čistém mixéru na ovesnou mouku a přidáme je k řepě.
  5. Přimícháme Skyr, vejce a ořechové máslo.
  6. Osladíme.
  7. 1/3 těsta si oddělíme do misky a přimícháme do ní kakao.
  8. Do dortové formy vyložené pečicím papírem (nebo silikonové formy) nalijeme nejdříve tmavé těsto a dáme ho péct do trouby 10 minut na 180 stupňů.
  9. Na tmavé těsto poté nalijeme červenou vrstvu, zasypeme ostružinami a dopékáme 50-60 minut při stejné teplotě.

Energetická hodnota celkem: 7 303 kJ (1 742 kcal), 148 g bílkovin, 212 g sacharidů, 50 g tuků

Energetická hodnota na 1 porci: 730 kJ (174 kcal), 15 g bílkovin, 21 g sacharidů, 5 g tuků