BUBLANINA S LESNÍM OVOCEM A CELOZRNNOU POSYPKOU

Suroviny:

1. vrstva:

  • 350 g Skyr natur
  • 2 vejce
  • 120 g jemných ovesných vloček
  • 1 jablko
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 60 g čekankového sirupu (stévie nebo jiného sladidla)

2. vrstva:

  • 140 g Miko řeckého jogurtu 0%
  • 150 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 150 ml polotučného mléka

3. vrstva:

  • 300 g mraženého ovoce

Drobenka:

  • 20 g jemných ovesných vloček
  • 20 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžíce kokosového oleje (tuhý stav)
  • 1 lžíce čekankového sirupu

Postup:

  1. Na první vrstvu rozmixujeme ovesné vločky na ovesnou mouku, kterou potom smícháme se Skyrem, jogurtem, vejci a oloupaným, najemno nastrouhaným jablkem.
  2. Přidáme prášek do pečiva, vanilkový extrakt a čekankový sirup.
  3. Korpus rovnoměrně navrstvíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem (nebo do silikonové formy).
  4. Druhou vrstvu si připravíme zředěním jogurtu a tvarohu mlékem.
  5. Tvarohovou vrstvu poklademe na korpus a posypeme mraženým ovocem.
  6. Na závěr si připravíme posypku smícháním ovesných vloček, špaldové mouky, kokosového oleje v tuhém stavu a čekankového sirupu.
  7. Drobenkou pak posypeme celý koláč a pečeme ho 50 minut na 190 stupňů.

Energetická hodnota celkem: 6 427 kJ (1 528 kcal), 119 g bílkovin, 192 g sacharidů, 38 g tuků

Energetická hodnota na 1 porci: 803 kJ (191 kcal), 15 g bílkovin, 24 g sacharidů, 5 g tuků