ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S KAKAOVÝMI BOBY

Suroviny:

1. vrstva:

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 2 jablka
  • 2 vejce
  • 140 g Skyr natur
  • 50 g čekankového sirupu (stévie nebo jiného sladidla)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 50 ml polotučného mléka

2. vrstva:

  • 2x 140g Skyr natur
  • 1 menší banán (zralý)
  • 200 g Šmakouna švestka se skořicí
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 100 ml polotučného mléka

Na posypání:

  • 30 g kakaových bobů

Postup:

  1. Ovesné vločky rozmixujeme v robotovi na ovesnou mouku.
  2. Jablka rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a rozmixujeme spolu s trochou vodu v kuchyňském robotu.
  3. V míse smícháme rozmixované ovesné vločky, jablečné pyré, jeden Skyr, kakao a osladíme.
  4. Těsto zředíme mlékem, důkladně promícháme a nalijeme do koláčové formy (silikonové nebo klasické vyložené pečicím papírem).
  5. Dále si v mixéru rozmixujeme šmakouna, banán, dva Skyry, kokos, trochu mléka a případně trochu vody do hladké konzistence.
  6. Vzniklou hmotu poklademe na první vrstvu do koláčové formy.
  7. Posypeme kakaovými boby.
  8. Pečeme 40 minut při 180 stupních.

Energetická hodnota celkem: 7 219 kJ (1 719 kcal), 128 g bílkovin, 213 g sacharidů, 58 g tuků

Energetická hodnota na 1 porci: 902 kJ (215 kcal), 16 g bílkovin, 27 g sacharidů, 7 g tuků