KUSKUS S ČOČKOVÝM RAGŮ

Suroviny:

  • 40 g celeru (bulva)
  • 30 g cibule
  • 60 g rajčat
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 10 g rajčatového pyré
  • Sůl, pepř
  • Bobkový list, tymián, oregano
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g červené čočky (suchý stav)
  • 60 g mrkve
  • Zeleninový vývar (nebo voda)
  • Petrželka čerstvá
  • 50 g Ementálu light
  • 40 g celozrnného kuskusu (množství podle vlastní potřeby)

Postup:

  1. Cibulku nakrájíme najemno, mrkev a celer na kostky.
  2. Vše orestujeme na oleji, na závěr přidáme i česnek nakrájený na plátky.
  3. Poté vmícháme čočku, až se obalí olejem, přidáme nakrájená rajčata, rajčatové pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar.
  4. Přivedeme k varu, poté snížíme plamen a necháme 40–50 minut probublávat.
  5. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout.
  6. Podle chuti osolíme.
  7. Ke směsi uvaříme kuskus podle návodu.
  8. Podáváme kuskus, čočkové ragů a na vrch najemno nastrouhaný sýr.

Energetická hodnota: 2 110 kJ (501 kcal), 38 g bílkovin, 69 g sacharidů, 13 g tuků