BUBLANINA SE ŠVESTKAMI

   

60 minut

9 porcí

SUROVINY:

1. vrstva:

350 g Skyr natur
2 vejce
120 g jemných ovesných vloček
1 střední jablko
1 lžíce kypřicího prášku
1 lžička vanilkového aroma
60 g čekankového sirupu (stévie nebo jiného sladidla)

2. vrstva:

140 g Miko řeckého jogurtu 0%
150 g měkkého nízkotučného tvarohu
150 ml polotučného mléka

3. vrstva:

300 g švestek

Drobenka:

20 g jemných ovesných vloček
20 g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce kokosového oleje (tuhý stav)
1 lžíce čekankového sirupu

POSTUP:

1. Na první vrstvu rozmixujeme ovesné vločky na ovesnou mouku, kterou potom smícháme se Skyrem, jogurtem, vejci a oloupaným, najemno nastrouhaným jablkem.

2. Přidáme prášek do pečiva, vanilkový extrakt a čekankový sirup.

3. Korpus rovnoměrně navrstvíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem (nebo do silikonové formy).

4. Druhou vrstvu si připravíme zředěním jogurtu a tvarohu mlékem.

5. Tvarohovou vrstvu poklademe na korpus a posypeme nakrájenými švestkami.

6. Na závěr si připravíme posypku smícháním ovesných vloček, špaldové mouky, kokosového oleje v tuhém stavu a čekankového sirupu.

7. Drobenkou pak posypeme celý koláč a pečeme ho 50 minut na 190 stupňů.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově:

Energie: 6 427 kJ (1 528 kcal)
Bílkoviny: 119 g
Sacharidy: 192 g
Tuky: 38 g

1 porce: 

Energie: 714 kJ (170 kcal)
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 4 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *