POSTUP:
1. Brambory omyjeme pod vodou a uvaříme je i se slupkou v hrnci s vodou doměkka, trvá to zhruba 30-40 minut.
2. Po uvaření necháme brambory vychladnout a potom je oloupeme.
3. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a přesuneme je do mísy.
4. Hrášek slijeme od nálevu a přidáme ho k bramborám.
5. Mrkev a petržel oloupeme a obojí uvaříme do měkka. Vaříme přibližně 15-20 minut.
6. Po uvaření mrkev i petržel nakrájíme na drobné kostičky, a to samé provedeme se sterilovanými okurkami. Vše přidáme do mísy k bramborám.
7. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na pánvi na trošce oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a restujeme zhruba 3-5 minut.
8. Orestovanou šunku přidáme k ostatním surovinám.
9. Přimícháme hořčici a selský jogurt.
10. Osolíme a opepříme a vše opatrně promícháme.
11. Salát necháme uležet v lednici nebo na balkóně do druhého dne.
12. Druhý den ho ochutnáme a případně ještě přisolíme, opepříme.
13. Podáváme k rybě nebo řízku (nejlépe připraveném na zdravější způsob v troubě).