ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

90 minut

12 porcí

SUROVINY:

1 velká červená řepa
1 mrkev
2 jablka
150 g jemných ovesných vloček
5 vajec
300 g Milko bílého řeckého jogurtu 0%
100 g brusinkového Šmakouna
80 g čekankového sirupu nebo jiného oblíbeného nízkokalorického sladidla (např. stévie)
1 lžíce kypřicího prášku
30 g čokoládového proteinu (lze vynechat)
30 g konopných semínek (nebo jiných semínek)
3 lžíce holandského kakaa 

POSTUP:

1. Řepu, mrkev a jablka oloupeme, a jablka zbavíme jadřinců. 
2. Nejdříve si v mixéru rozmixujeme ovesné vločky na ovesnou mouku a přendáme je do mísy.
3. Poté rozmixujeme mrkev a jablka na ovocno-zeleninové pyré (podle potřeby přidáme trochu vody) a směs přendáme do mísy. 
4. Zvlášť rozmixujeme oloupanou řepu se šmakounem.
5. Všechny suroviny důkladně promícháme v míse. 
6. Přilijeme vejce, přidáme jogurt, kypřicí prášek, proteinový prášek, kakao, semínka a osladíme čekankovým sirupem nebo stévií.
7. Pořádně vymícháme a těsto přelijeme do silikonové formy na bábovku (pokud nemáme silikonovou formu, tak vyložíme pečicím papírem nebo lehce vymažeme kokosovým olejem). 
8. Bábovku pečeme cca hodinu na 180 stupňů a těsto průběžně zkoušíme špejlí.
9. Po upečení necháme vychladnout a potom vyklopíme z formy.
10. Podáváme.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 1884 kJ (2134 kcal)
Bílkoviny: 128 g
Sacharidy: 186 g
Tuky: 55 g

1 porce: 

Energie: 659 kJ (157 kcal)
Bílkoviny: 10,7 g
Sacharidy: 15,5 g
Tuky: 4,6 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *