○ 350 g ovesných vloček ○ 50 g vlašských ořechů ○ 3 vejce ○ 500 g nízkotučného tvarohu ○ 1 jablko ○ 90 g čekankového sirupu ○ 150 ml polotučného mléka (nebo jiné rostlinné alternativy) ○ 1,5 lžičky kypřicího prášku ○ 1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobení: ○ cca 200 g mražených jahod ○ cca 200 g mražených malin
POSTUP:
1. Ovesné vločky a valašské ořechy rozmixujeme v mixéru na “prach”. 2. Jablko oloupeme, zbavíme ho jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Přidáme do mixéru k ovesným vločkám. 3. Do mixéru rozklepneme vejce a přidáme všechny ostatní suroviny. 4. Mixujeme dohladka. 5. Těsto přelijeme do silikonové koláčové formy (pokud nemáte silikonovou, použijte klasickou formu a vyložte ji pečicím papírem). 6. Poklademe nakrájenými jahodami a malinami. 7. Pečeme 60 minut na 180 stupňů. 8. Necháme vychladnout a podáváme. 9. Dobrou chuť! 😊
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Celkově:
Energie: 11 626 kJ (2 766 kcal) Bílkoviny: 140 g Sacharidy: 341 g Tuky: 77 g
1 porce:
Energie: 727 kJ (173 kcal) Bílkoviny: 8,75 g Sacharidy: 21,3 g Tuky: 4,8 g