POSTUP:
1. V nekovové míse smícháme špaldové mouky, olej, droždí, vlažné mléko, sůl a čekankový sirup
2. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout.
3. Mezitím v jiné misce smícháme rajčatovou passatu, prolisovaný stroužek česneku a tymián, oregano, bazalku a špetku soli.
4. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
5. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a na pečicím papíru vyválíme do kruhu (těsto se může více lepit, ta můžeme kruh „uplácat“ rukama).
6. Pečicí papír i s těstem přeneseme na plech, ať máme pevnou podložku.
7. Na těsto rozetřeme směs z rajčat a koření.
8. Navrch poklademe část nakrájených žampionů, plátky šunky a sýra. Zavrstvíme opět žampiony.
9. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca 25 až 30 minut.
10. Necháme krátce vychladnout, rozřízneme na kousky a podáváme.
TIP: Na pizzu můžeme přidat libovolné ingredience – např. čerstvá rajčata, kuřecí maso, tuňáka, špenát, ananas, zeleninu atd.