POSTUP:
1. Švestky i mandle si nakrájíme na menší kousky.
2. V pánvi rozehřejeme kokosový olej.
3. Přidáme mléko a čekankový sirup, promícháme.
4. Přivedeme k varu, potom přidáme ovesné vločky a promícháme. 5. Do směsi přidáme nakrájené švestky, mandle a rozinky.
6. Za stálého míchání 2 minuty povaříme.
7. Potom odstavíme a necháme trochu vychladnout.
8. Z hmoty vytváříme navlhčenýma rukama placičky (marokánky), které dáváme na plech vyložený pečicím papírem.
9. Pečeme v troubě 20 – 25 minut na 170 ˚C.
10. Po upečení necháme marokánky zcela zchladnout.
11. Připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a zchladlé marokánky v čokoládě z jedné strany namáčíme.