GALETKA S MERUŇKAMI A MANDLEMI

   

60 minut

8 porcí

SUROVINY:

Korpus:

○ 180 g jemných ovesných vloček
○ 1,5 lžíce mletého máku
○ 2 střední jablka
○ 2 lžíce kokosového oleje
○ 3 lžíce čekankového sirupu (stévie nebo jiného sladidla)

Náplň:

○ 140 g Skyru natur
○ 500 g nízkotučného měkkého tvarohu
○ 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
○ 50 g čekankového sirupu (stévie nebo jiného sladidla)
○ 2 vejce
○ 200 g meruněk nebo jiného ovoce (švestek, třešní, malin, jahod, borůvek …)

Na vrch:

○ 50 g plátků mandlí

POSTUP:

1. Ovesné vločky rozmixujeme na ovesnou mouku a přendáme do větší mísy.

2. Jablka oloupeme, zbavíme je jadřinců a v mixéru je rozmixujeme na pyré (podle potřeby přidáme trochu vody).

3. Jablečné pyré přidáme do k rozmixovaným vločkám.

4. Přimícháme mák, kokosový olej a čekankový sirup.

5. Všechny suroviny důkladně zapracujeme pomocí rukou.

6. Těsto naměstnáme v tenčí vrstvě na dno i po okrajích koláčové formy vyložené pečicím papírem (nebo použijeme silikonovou formu bez vykládání).

7. Připravíme si náplň: Vyšleháme Skyr, tvaroh, vanilkový pudink, vejce a čekankový sirup.

8. Náplň nandáme na korpus, poklademe nakrájeným ovocem a posypeme mandlemi.

9. Okraje korpusu opatrně přehneme směrem k náplni. 

10. Pečeme 40-45 minut při 180 °C.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 9 671 kJ (2 303 kcal)
Bílkoviny: 132 g
Sacharidy: 230 g 
Tuky: 80 g

1 porce: 

Energie: 1 209 kJ (288 kcal)
Bílkoviny: 16,5 g
Sacharidy: 29 g 
Tuky: 10 g