MECHOVÝ DORT

   

35 minut

9 porcí

SUROVINY:

Korpus:
○ 3 vejce
○ 1 lžíce avokádového nebo olivového oleje
○ 70 g baby špenátu
○ 70 g čekankového sirupu
○ 100 ml polotučného mléka
○ 150 g rýžové mouky
○ 30 g (1 odměrka) proteinového prášku (lze vynechat)
○ 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva

Krém:
○ 500 g nízkotučného tvarohu
○ 30 g čekankového sirupu (nebo jiného oblíbeného sladidla)

POSTUP:

1. Žloutky, olej, čekankový sirup a baby špenát rozmixujeme najemno v mixéru. 

2. Přidáme mléko a znovu promixujeme.

3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. Ve větší míse smícháme rýžovou mouku, proteinový prášek a kypřicí prášek do pečiva.

5. Do mísy přidáme rozmixovanou špenátovou směs a vše pořádně promícháme.

6. Opatrně vmícháme sníh z bílků.

7. Hotové těsto na korpus přelijeme do silikonové formy na koláč nebo dort (s průměrem cca 16-18 cm) a pečeme na 170 stupňů 30 minut. Pokud nemáme silikonovou formu, vysteleme jí pečícím papírem.

8. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté odkrojíme vrchní část a kraje, které si necháme na ozdobu.

9. Připravíme si krém smícháním tvarohu s čekankovým sirupem.

10. Korpus rozřízneme podélně v půlce, spodní část potřeme krémem a přiklopíme vrchní částí korpusu. Zbytkem krému potřeme i okraje a celý dort zasypeme nadrolenými odkrojky z korpusu.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 6 513 kJ (1 550 kcal)
Bílkoviny: 116 g
Sacharidy: 156 g 
Tuky: 34 g

1 porce: 

Energie: 724 kJ (172 kcal)
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 17 g 
Tuky: 4 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *