SPORTOVNÍ VÝŽIVA NA MÍRU
Hlavní vizí knihy je poskytnout čtenářům komplexní a ucelený pohled na nejdůležitější oblasti sportovní výživy na základě odborných a vědecky podložených poznatků a vlastní mnohaleté zkušenosti ve sportovní výživě, s důrazem na individualitu nutričních potřeb každého jedince.
V kapitolách jsou postupně vysvětleny obecné vlastnosti a význam jednotlivých živin v jídelníčku sportovce, dávkování a načasování jejich příjmu, energetický metabolismus, význam pitného režimu, problematika užívání sportovních doplňků stravy a jejich přínos pro sportovní výživu. Samostatná kapitola je věnována dosažení specifických cílů sportovce – redukce nebo udržení tělesné hmotnosti, nabírání svalové hmoty. V poslední části knihy jsou probrány nejčastější mýty o výživě, které se týkají témat, jako je lepek, „light“ potraviny, detoxikace, cholesterolu ve vejcích a mnoho dalších.