Zdravé hubnutí. Praktický seminář – Ostrava

25.4. OSTRAVA / ZDRAVÉ HUBNUTÍ - PRAKTICKÝ SEMINÁŘ

Připravili jsme pro Vás praktický seminář zaměřený na nejdůležitější témata týkající se redukce tělesné hmotnosti a zdravé výživy.

Cílem tohoto kurzu je ukázat, že k hezké postavě a zdravé štíhlosti se dá dopracovat i bez hladovění, diet, zákazů a neustálého odpírání si svých oblíbených jídel. Zároveň varujeme před zažitými mýty, extrémy ve výživě a jinými zkratkami, které nevedou k trvalým výsledkům, ale kromě známého jojo efektu mohou mít také řadu negativních důsledků, včetně těch zdravotních. Bojujeme proti nesmyslům v oblasti výživy, zažitým mýtům a lžím, které kolují o výživě a hubnutí, proto Vám chceme prostřednictvím tohoto praktického semináře poskytnout všechny důležité informace a znalosti potřebné k tomu, abyste si dokázali sami sestavit jídelníček, který respektuje Vaše individuální potřeby a povede nejen k dosažení cílové hmotnosti, ale také k trvalému udržení váhy. Součástí semináře bude samozřejmě i práce s jídelníčky a praktické ukázky.

POZOR. Seminář má omezenou kapacitu, tak neváhejte s registrací 🙂

Odkaz na FB událost →

INFORMACE O SEMINÁŘI

Obsah semináře

1. Teoretická část

  • Zdravá výživa – co si pod tím vlastně představit?
  • Stručné základy hubnutí
  • Kalorická bilance z pohledu zdraví vs. hubnutí
  • Jaký výživový postup je ten nejlepší
  • Nejčastější omyly redukčních diet
  • Módní diety – mají smysl?
  • Jím málo a nehubnu – kde je chyba?
  • Škodí nám lepek? Je pro nás bezlepková dieta přínosná?
  • Potřebujeme se pravidelně detoxikovat?
  • Mají pilulky a doplňky na hubnutí význam?
  • Dá se nezdravé jídlo vycvičit?
  • Jaký sport je pro hubnutí nejlepší
  • Životní styl v souvislosti s hubnutím – stres, nedostatek spánku a jiné nástrahy
  • Motivace do hubnutí

2. Praktická část

  • Skladba stravy
  • Optimální energetický příjem a příjem makronutrientů při hubnutí – kalorie, bílkoviny, sacharidy a tuky
  • Návrh a propočet jídelníčku
  • Jak si vybírat jídlo v restauracích a jídelnách
  • Jak přizpůsobit jídelníček pohybové aktivitě

DATUM: sobota 25. dubna 2020, od 9:00 hod do 12:00 hod
MÍSTO: Francouzská 6167/5, Ostrava-Poruba, velká zasedací místnost, 1. patro (budova McDonald’s a restaurace Viktorka) [zobrazit na mapě]
CENA vč. DPH: 500 Kč

.

Seminář povede Mgr. Daniela Krčová, absolventka 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v oboru Nutriční specialista, která v Ostravě vede úspěšnou výživovou poradnu (NutriD poradna).

Po přednášce bude prostor pro Vaše dotazy. Na kurzu bude možné zakoupit úspěšnou knihu Sportovní výživa na míru s 20% slevou. Účastníci semináře mohou také využít možnost analýzy složení těla na nejmodernějším diagnostickém přístroji InBody 270 za zvýhodněnou cenu 150 Kč. Každý účastník kurzu obdrží také certifikát o účasti. 

Seminář je určen pro všechny, kteří chtějí správně jíst, trvale shodit nadbytečné kilogramy a konečně najít správnou cestu k vysněné postavě a zdraví.

LEKTOR KURZU
Mgr. Daniela Krčová
Obsazenost semináře
45%

Nutriční specialistka, autorka úspěšné knihy Sportovní výživa na míru a moderní kuchařky Zdravé pečení. Zakladatelka specializované výživové NutriD poradny v Ostravě, která se zaměřuje na individuální poradenství a personalizovanou výživu. Pomáhá lidem s nadváhou, rekreačním i profesionálním sportovcům, osobám s laktózovou intolerancí a celiakií či jiným dietním omezením, těhotným a kojícím ženám, dětem, diabetikům i osobám s poruchami příjmu potravy. S klienty v rámci nutričního poradenství pracuje dlouhodobě a vede je nejen k osvojení si správných stravovacích a pohybových návyků, ale k celkové změně vnitřního nastavení a změně myšlení – k trvalé změně životního stylu. Na základě analýzy složení těla a vlastní propracované nutriční diagnostiky zpracovává klientům komplexní výživové plány, které respektují individuální potřeby a cíle každého jedince. Věnuje se také publikační činnosti a pravidelně přispívá odbornými články o výživě do různých magazínů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *