LOSOS S ČERVENOU ČOČKOU

  

60 minut

1 porce

SUROVINY:

50 g červené čočky
○ 1 c
ibule
1 lžička olivového oleje
½ ks mrkve
½ ks petržele
Majoránka sušená
Sůl, pepř, tymián
○ 1 stroužek česneku
Citronová šťáva
Petrželka čerstvá
150 g čerstvého lososa
1 pomeranč

POSTUP:

1. Čočku dáme do hrnce a několikrát ji vymyjeme vodou od nečistot.
2.
Potom dáme čočku vařit spolu s majoránkou, tymiánem a solí. Vaříme podle návodu na obalu.
3. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji najemno.
4. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky.
5. Nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev a petržel, prolisovaný česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a vše krátce orestujeme.
6. Podlijeme zhruba 150 ml vody.
7. Asi 5 minut vaříme na mírném plameni a potom přidáme uvařenou čočku. Důkladně promícháme a pak vypneme plotnu.
8. Nakonec do salátu přidáme nasekanou čerstvou petrželku a podle chuti dosolíme a opepříme.
9. Připravíme si lososa. Z lososa odstraníme kůži a případně ho i vykostíme. 
10. Lososa položíme na předem rozpálenou pánev s trochou vody, přidáme na plátky nakrájený a předem důkladně omytý pomeranč i s kůrou, osolíme a opepříme. Dusíme pod poklicí na mírném stupni do měkka. Dochutíme.
11. Lososa servírujeme se salátem z červené čočky.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 2729 kJ (650 kcal)
Bílkoviny: 45 g
Sacharidy: 56 g
Tuky: 27 g

1 porce: 

Energie: 2729 kJ (650 kcal)
Bílkoviny: 45 g
Sacharidy: 56 g
Tuky: 27 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *