○ 50 g červené čočky ○ 1 cibule ○ 1 lžička olivového oleje ○ ½ ks mrkve ○ ½ ks petržele ○ Majoránka sušená ○ Sůl, pepř, tymián ○ 1 stroužek česneku ○ Citronová šťáva ○ Petrželka čerstvá ○ 150 g čerstvého lososa ○ 1 pomeranč
POSTUP:
1. Čočku dáme do hrnce a několikrát ji vymyjeme vodou od nečistot. 2. Potom dáme čočku vařit spolu s majoránkou, tymiánem a solí. Vaříme podle návodu na obalu. 3. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji najemno. 4. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky. 5. Nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev a petržel, prolisovaný česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a vše krátce orestujeme. 6. Podlijeme zhruba 150 ml vody. 7. Asi 5 minut vaříme na mírném plameni a potom přidáme uvařenou čočku. Důkladně promícháme a pak vypneme plotnu. 8. Nakonec do salátu přidáme nasekanou čerstvou petrželku a podle chuti dosolíme a opepříme. 9. Připravíme si lososa. Z lososa odstraníme kůži a případně ho i vykostíme. 10. Lososa položíme na předem rozpálenou pánev s trochou vody, přidáme na plátky nakrájený a předem důkladně omytý pomeranč i s kůrou, osolíme a opepříme. Dusíme pod poklicí na mírném stupni do měkka. Dochutíme. 11. Lososa servírujeme se salátem z červené čočky.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Celkově:
Energie: 2729 kJ (650 kcal) Bílkoviny: 45 g Sacharidy: 56 g Tuky: 27 g
1 porce:
Energie: 2729 kJ (650 kcal) Bílkoviny: 45 g Sacharidy: 56 g Tuky: 27 g