SKOTSKÉ VEJCE S DIPEM

   

60 minut

4 porce

SUROVINY:

Maso:

○ 4 vejce
○ 500 g hovězího libového masa (zadní)
Sůl, pepř
Čerstvá pažitka a petrželka
○ Špetka muškátového oříšku
○ 50 g celozrnné strouhanky
○ 1 lžička dijonské hořčice

Dip:

○ 140 g Milko řecký jogurt 0 % bílý
○ Citronová šťáva
○ 1 stroužek česneku
○ Pažitka / petrželka

POSTUP:

1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

2. Hovězí očistíme od blan a pomeleme najemno na mlýnku.

3. V misce promícháme mleté maso, muškátový oříšek, hořčici, nasekanou petrželku a pažitku, sůl a pepř a celozrnnou strouhanku (stačí pomlít suché celozrnné pečivo).

4. Ze směsi tvarujeme kouli, kterou splácneme na placku, vložíme do ní uvařené vejce a dobře zabalíme.

5. Pečeme v troubě na 180 stupňů 40 minut.

6. Hotové nakrájíme na plátky.

7. Dip: rozmixujeme jogurt, česnek, petrželku. Dochutíme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou pažitku.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 5 120 kJ (1 219 kcal)
Bílkoviny: 153 g
Sacharidy: 46 g
Tuky: 46 g

1 porce: 

Energie: 1 280 kJ (305 kcal)
Bílkoviny: 38 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 12 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *