MAROKÁNKY

  

Vánoční atmosféra pomalu přichází a s ní i první várky vánočního cukroví. Co to letos zkusit trochu zdravěji bez cukru a bílé mouky?

15 minut

20 ks

SUROVINY:

 100 g jemných ovesných vloček
 1 lžíce kokosového oleje
 4 lžíce čekankového sirupu
 200 ml polotučného mléka
 100 g sušených švestek
 100 g neproslazených rozinek
 50 g mandlí (lze použít i jiné ořechy)
 80 g 90% čokolády

POSTUP:

1. Švestky i mandle si nakrájíme na menší kousky.
2. V pánvi rozehřejeme kokosový olej.
3. Přidáme mléko a čekankový sirup, promícháme.
4. Přivedeme k varu, potom přidáme ovesné vločky a promícháme. 5. Do směsi přidáme nakrájené švestky, mandle a rozinky.
6. Za stálého míchání 2 minuty povaříme.
7. Potom odstavíme a necháme trochu vychladnout.
8. Z hmoty vytváříme navlhčenýma rukama placičky (marokánky), které dáváme na plech vyložený pečicím papírem.
9. Pečeme v troubě 20 – 25 minut na 170 ˚C.
10. Po upečení necháme marokánky zcela zchladnout.
11. Připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a zchladlé marokánky v čokoládě z jedné strany namáčíme.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově:

Energie: 8 602 kJ (2 048 kcal)
Bílkoviny: 45 g
Sacharidy: 246 g
Tuky: 90 g

1 porce:

Energie: 8 602 kJ (2 048 kcal)
Bílkoviny: 2,3 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 4,5 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *