KOKOSOVÝ DORT S ČOKOLÁDOU

   

40 minut

8 porcí

SUROVINY:

Korpus:

○ 200 g strouhaného kokosu
○ 2 vejce
○ 200 g ricotty
 250 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
 70 g čekankového sirupu (nebo jiného sladidla)
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva

Krém:

 500 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
 2 lžíce kokosového mléka v plechovce
 40 g čekankového sirupu (nebo jiného sladidla)
 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku (ideálně bez fosfátů)

Poleva:

 50 g hořké čokolády nad 80 % obsahu kakaa
 1 lžička kokosového mléka v plechovce

POSTUP:

1. Všechny suroviny na korpus smícháme dohromady v míse.
2. Důkladně promíchané těsto nalijeme do silikonové koláčové či dortové formy (nebo do klasické pečicí formy vyložené papírem na pečení).
3. Pečeme v troubě 20 minut na 180 °C.
4. Koláč vyndáme z trouby a těsto necháme chvíli vychladnout při pokojové teplotě.
5. Mezitím si připravíme krém. Tvaroh vyšleháme s kokosovým mlékem z plechovky, čekankovým sirupem a vanilkovým pudinkovým práškem.
6. Vzniklý krém namažeme na vychladlý korpus.
7. Vysokoprocentní čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společne se lžičkou kokosového mléka. Měla by vzniknout hutnější hmota. Tuto hmotu rozdrolíme na celý koláč. (Tato varianta je o něco pracnější, můžete zvolit jednodušší metodu – ve vodní lázni rozpustit pouze vysokoprocentní čokoládu a tou pak koláč celý polít)
8. Podáváme nebo koláč uchováváme v lednici.
9. Dobrou chuť!

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 11 604 kJ (2 763 kcal)
Bílkoviny: 138 g
Sacharidy: 74 g
Tuky: 188 g

1 porce: 

Energie: 1 450 kJ (345 kcal)
Bílkoviny: 17,3 g
Sacharidy: 9,2 g
Tuky: 23,5 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *