○ 500 g čerstvé růžičkové kapusty ○ 1 lžička olivového oleje ○ 1 střední mrkev (100 g) ○ 1 větší brambora (100 g) ○ 1 menší petržel (50 g) ○ 2 stroužky česneku ○ 750 ml vody ○ Koření – sůl, pepř, mletý kmín, špetka muškátového oříšku ○ 20 ml kokosového mléka
POSTUP:
1. Očistíme si kapustičky a překrojíme je na půlky. 2. Do hrnce si dáme trochu oleje a necháme ho zahřát. 3. Potom přidáme kapustičky, prolisovaný stroužek česneku a necháme na středním ohřevu lehce opéct do zlatova. 4. Kapustičky zalejeme vodou, přidáme na kostičky nakrájenou a předem oloupanou bramboru, mrkev a petržel. 5. Přidáme koření a necháme vařit přibližně 10–15 minut do změknutí. 6. Po uvaření polévku zjemníme trochou kokosového mléka.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Celkově:
Energie: 2 144 kJ (510 kcal) Bílkoviny: 31 g Sacharidy: 75 g Tuky: 9,5 g
1 porce:
Energie: 536 kJ (128kcal) Bílkoviny: 8 g Sacharidy: 19 g Tuky: 2 g