POLÉVKA Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTY

   

20 minut

4 porce

SUROVINY:

○ 500 g čerstvé růžičkové kapusty
○ 1 lžička olivového oleje
1 střední mrkev (100 g)
1 větší brambora (100 g)
○ 1 menší petržel (50 g)
○ 2 stroužky česneku
○ 750 ml vody
○ Koření – sůl, pepř, mletý kmín, špetka muškátového oříšku
○ 20 ml kokosového mléka

POSTUP:

1. Očistíme si kapustičky a překrojíme je na půlky.
2. Do hrnce si dáme trochu oleje a necháme ho zahřát.
3. Potom přidáme kapustičky, prolisovaný stroužek česneku a necháme na středním ohřevu lehce opéct do zlatova.
4. Kapustičky zalejeme vodou, přidáme na kostičky nakrájenou a předem oloupanou bramboru, mrkev a petržel.
5. Přidáme koření a necháme vařit přibližně 10–15 minut do změknutí.
6. Po uvaření polévku zjemníme trochou kokosového mléka.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 2 144 kJ (510 kcal)
Bílkoviny: 31 g
Sacharidy: 75 g 
Tuky: 9,5 g

1 porce: 

Energie: 536 kJ (128kcal)
Bílkoviny: 8 g
Sacharidy: 19 g
Tuky: 2 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *