Kuřecí kapsa ala Caprese

   

60 minut

4 porce

Suroviny:

• 500 g kuřecích prsních řízků
• 120 g Mozzarelly light
• 2 rajčata
• Sůl, pepř, kmín drcený, paprika sladká mletá, špetka kari
• Petrželka sušená
• 1 kostička BIO zeleninového bujónu (používám enerBiO z Rossman drogerie) – volitelné

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2. Kuřecí maso omyjeme a rozkrojíme na velké plátky na roládu.
3. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme mletou sladkou paprikou, kmínem a špetkou kari.
4. Mozzarellu i rajčata nakrájíme na plátky.
5. Na plátky masa poklademe plátky Mozzarelly, trochu rajčat a roládu zavineme.
6. Rolády naskládáme do pekáče (používám pekáč se skleněným víkem), posypeme petrželkou, podlijeme vodou a přidáme bujón bez přidaných aditiv (lze vynechat).
7. Pekáč přiklopíme víkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů přiklopené cca 30 minut. Poté víko odděláme a dopékáme ještě 45 minut (dozlatova). Při pečení občas maso přelijeme výpekem pro větší šťavnatost.
8. Hotové rolády podáváme s rýží nebo brambory.

Energetická hodnota:

Celkově: 

Energie: 3 460 kJ (824 kcal)

Bílkoviny: 136 g

Sacharidy: 9 g

Tuky: 26 g

1 porce:

Energie: 865 kJ (205 kcal)

Bílkoviny: 34 g

Sacharidy: 2,25 g

Tuky: 6,5 g