Kuchařka Zdravé pečení

KUCHAŘKA ZDRAVÉ PEČENÍ

(Mgr. Daniela Krčová)

Kniha Zdravé pečení je moderní kuchařka, která vznikla s vizí naučit čtenáře a celou naší populaci mlsat zdravější cestou, aby výsledkem nebyly nadbytečné kilogramy a tukové zásoby. Recepty vytvořila nutriční specialistka Daniela Krčová z NutriD poradny, jsou připravovány bez použití bílého řepného cukru a mnohé z nich jsou velmi rychlé na přípravu. V kuchařce najdete recepty na sladké snídaně, svačinky, dezerty (zákusky), ale i vánoční cukroví a nepečené dobroty. Kuchařku si určitě oblíbí i vegetariáni, vegani a osoby s laktózovou intolerancí nebo celiakií – také na ně jsme mysleli a některé recepty jsou i bezlepkové, bezlaktózové a vhodné dokonce pro vegany.

Ať už toužíte zhubnout pár kilogramů, nebo chcete pouze najít cestu k lepšímu zdraví a životní rovnováze, bude pro vás tato kuchařka skvělým pomocníkem. Najdete v ní spoustu inspirace na zdravé pečení v podobě řady snadných, ale i náročnějších receptů kterými obohatíte svůj jídelníček nevšedními, zdravými a nutričně vyváženými dobrotami.

Informace o kuchařce

0
stran
0
receptů
0
kapitol receptů

Ať už toužíte zhubnout pár kilogramů nebo chcete pouze najít cestu k lepšímu zdraví a životní rovnováze, bude pro vás tato kuchařka skvělým pomocníkem. Najdete v ní spoustu inspirace na zdravé pečení v podobě řady snadných, ale i náročnějších receptů, kterými obohatíte svůj jídelníček nevšedními, zdravými a nutričně vyváženými dobrotami, které pro vás vytvořila nutriční specialistka. V knize naleznete rovněž recepty bez laktózy, bez vajec, bez lepku a některé pokrmy jsou vhodné také pro vegany. Recepty jsou rozdělené do 5 kapitol: Snídaně, Svačiny, Dezerty, Nepečené dobroty a Vánoční cukroví.

O autorce knihy

Autorkou knihy je Mgr. Daniela Krčová, nutriční specialistka a odbornice na sportovní a preventivní výživu s 8 lety praxe. Výživu člověka vystudovala v oboru nutriční terapeut (ZSF JU) a dále pak v oboru nutriční specialista v magisterském studiu na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V současné době vede svou individuální výživovou NutriD poradnu zaměřenou na zdravou výživu, výživu sportovců i výživu osob se zdravotními problémy a specifickými nutričními potřebami. V roce 2015 získala certifikát Instruktor fitness a následně absolvovala i další pohybové kurzy, aby v rámci komplexní péče o klienty mohla propojit výživu s pohybem. Působí také jako externí redaktorka na Ronnie.cz a Botanic.cz a v posledních letech se kromě publikování odborných článků o výživě a zdravém životním stylu věnuje také přednáškové činnosti. V roce 2019 vydala svou první kuchařku Zdravé pečení a knihu Sportovní výživa na míru.

Hodnocení našich čtenářů

„Kuchařku mám doma už pár týdnů a zatím paráda! Recepty jsou velmi chutné a snadné na přípravu, navíc věřím, že i nutričně vyvážené, když je sestavila nutriční specialistka 🙂 Už jsem zkoušela i pár druhů zdravějšího vánočního cukroví a musím říct, že linecké cukroví ze špaldové mouky se stalo mým favoritem!! Naprosto k nerozeznání od nezdravé klasiky, a přesto mnohem zdravější a méně kalorické. Moc děkuji za krásnou kuchařku!“

Dana M. (Knižní klub)

 

Skvělá a krásně zpracovaná kuchařka s jednoduchými a zdravými recepty. Kuchařka mi pomáhá zdravěji jíst, zvládat chutě na sladkosti a už mám dokonce i několik kilogramů dole 🙂 Recepty jsou moc dobré a oblíbil si je i přítel. Doporučuji všem, co se chtějí začít stravovat zdravěji a nedokáží si odpustit sladké.“

Aneta K. (Albatrosmedia.cz)

 

„Kuchařka pro každého, kdo se snaží žít zdravě nebo zredukovat váhu. Kuchařka je vhodná i pro úplné začátečníky, kteří s pečením teprve začínají. Pro přípravu receptů si většinou vystačíte s běžně dostupnými surovinami a skvělé je, že autorka vůbec nepoužívá bílý cukr. Líbí se mi přehledné členění kuchařky do jednotlivých kategorií na snídaně, svačiny, dezerty, nepečené dobroty a vánoční cukroví a také to, že ke každému receptu je značení ikonkami podle toho, zda je recept bezlepkový, bez laktózy, bez vajec či vhodný pro vegany. Úžasné jsou fotografie receptů v knížce, takže vás to k pečení ještě víc naláká. Vyzkoušela jsem už přes polovinu receptů a všechny mi moc chutnaly, teď se připravuji na kategorii vánočního cukroví.“

Lenka P. (Martinus)

 

„Kuchařku jsem původně koupila své mamince na Vánoce, ale po prolistování prvních stránek jsem neodolala a musela si jednu nakonec objednat i pro sebe 🙂 Úžasná kuchařka plná jednoduchých a chutných receptů, které zvládne i naprostý začátečník jako já. Všechny recepty jsou navíc krásně nafocené, přehledně rozdělené do kategorií na snídaně, svačiny, zdravé dezerty, nepečené dobroty a vánoční cukroví, a označené ikonami „bez lepku“, „bez laktózy“, „bez vajec“ a „pro vegany“. Výborná inspirace pro všechny nadšence zdravého a moderního mlsání.“

Kateřina S. (Knihy Dobrovský)