POSTUP:
1. Vejce – oddělíme si bílky od žloutků.
2. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, smícháme se žloutky, Skyrem, kokosovým olejem, vanilkovými Flavdrops a kypřicím práškem.
3. Rukama postupně zpracujeme hutnější těsto a polovinu si oddělíme.
4. První polovinu napěchujeme na dno obdélníkového pekáče vyloženého pečicím papírem.
5. Z tvarohu, bílků a čekankového sirupu si uděláme tvarohovou vrstvu, kterou trochu zředíme mlékem.
6. Tvarohovou vrstvu poskládáme rovnoměrně na těsto a připravíme si jablečnou vrstvu.
7. Jablka oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo, přidáme skořici, stévii a důkladně promícháme.
8. Jablka pak naskládáme na tvaroh.
9. Nakonec vezmeme druhou polovinu těsta a nastrouháme jí na struhadle a posypeme celý koláč.
10. Pečeme na 180 stupňů 30 minut.