ZDRAVÉ HRABĚNČINY ŘEZY

  

Pamatujete si na tuto dobrotu, kterou pekly babičky, když jste byli malí? Spojení chutí jablek, skořice a tvarohu může být nejen lahodné, ale i zdravé. Pokud máte doma zásobu jablek, zkuste třeba tento recept 🙂

45 minut

15 porcí

SUROVINY:

Těsto:
500 g ovesných vloček
2 žloutky
380 g Skyr natur
2 lžíce Flavdrops vanilkových kapek (stévie)
2 lžíce kokosového oleje (v tekutém stavu)
1 lžička kypřicího prášku
 
Tvarohová vrstva:
500 g Jaroměřického tvarohu
2 lžíce čekankového sirupu
2 bílky
cca 100 ml polotučného mléka (na zředění)
 
Jablečná vrstva
5 ks jablek
1 lžička skořice
pár kapek Flavdrops

POSTUP:

1. Vejce – oddělíme si bílky od žloutků.

2. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, smícháme se žloutky, Skyrem, kokosovým olejem, vanilkovými Flavdrops a kypřicím práškem.

3. Rukama postupně zpracujeme hutnější těsto a polovinu si oddělíme.

4. První polovinu napěchujeme na dno obdélníkového pekáče vyloženého pečicím papírem.

5. Z tvarohu, bílků a čekankového sirupu si uděláme tvarohovou vrstvu, kterou trochu zředíme mlékem.

6. Tvarohovou vrstvu poskládáme rovnoměrně na těsto a připravíme si jablečnou vrstvu.

7. Jablka oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo, přidáme skořici, stévii a důkladně promícháme.

8. Jablka pak naskládáme na tvaroh.

9. Nakonec vezmeme druhou polovinu těsta a nastrouháme jí na struhadle a posypeme celý koláč.

10. Pečeme na 180 stupňů 30 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 14 690 kJ (3 498 kcal)
Bílkoviny: 214 g
Sacharidy: 482 g
Tuky: 72 g

1 porce: 

Energie: 980 kJ (233 kcal)
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 5 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *