○ 300 g manga (mraženého nebo čerstvého) ○ 200 g jemných ovesných vloček ○ 4 lžíce strouhaného kokosu ○ 3 střední jablka ○ 2 vejce ○ 300 g Milko bílého řeckého jogurtu 0% ○ 2 lžičky kypřicího prášku ○ 1 lžička vanilkového aroma ○ 50 g čekankového sirupu (nebo stévie či jiného oblíbeného sladidla)
Kakaová posypka:
○ 3 lžíce jemných ovesných vloček ○ 1 lžíce holandského kakaa ○ ½ lžíce kokosového oleje ○ 1 lžíce čekankového sirupu (nebo stévie či jiného oblíbeného sladidla)
POSTUP:
1. Ovesné vločky rozmixujeme na ovesnou mouku a přemístíme do mísy.
2. Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a spolu se 150 g manga rozmixujeme v mixéru na pyré.
3. V míse smícháme vločky, jablečno-mangové pyré, vejce, kokos, jogurt a vše důkladně promícháme.
4. Nakonec přidáme vanilkové aroma, kypřicí prášek a dosladíme čekankovým sirupem.
5. Těsto nalijeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem (nebo do silikonové formy), zasypeme zbytkem nakrájeného manga (150 g) a kakaovou posypkou.
6. Kakaovou posypku si připravíme zpracováním 3 lžic ovesných vloček, lžíce holandského kakaa, ½ lžíce kokosového oleje a čekankového sirupu.
7. Pečeme při 180 stupních dozlatova, cca 40 minut.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Celkově:
Energie: 8 962 kJ (2 134 kcal) Bílkoviny: 82 g Sacharidy: 283 g Tuky: 62 g
1 porce:
Energie: 1 120 kJ (267 kcal) Bílkoviny: 10,25 g Sacharidy: 35,4 g Tuky: 7,75 g