LINECKÉ ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

  

50 minut

cca 50 ks

SUROVINY:

188 g hladké špaldové mouky
100 g kokosového oleje (v pevném stavu)
120 g čekankového sirupu
2 vaječné žloutky
5 kapek citronové šťávy
troška citronové kůry (nejlépe bio)

POSTUP:

1. Na vál postupně přes sítko prosejeme špaldovou mouku.
2. Přidáme čekankový sirup, ztuhlý kokosový olej (pokud máte v tekutém stavu, dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice).
3. Dále přidáme žloutky, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
4. Rukama vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
5. Těsto necháme uležet nejlépe přes noc v lednici nebo alespoň na půl hodiny v chladu.
6. Potom těsto vytáhneme a necháme chvilku při pokojové teplotě.
7. Na lehce pomoučeném vále (špaldovou moukou) vyválíme pomocí válečku na těsto plát vysoký zhruba 2-3 milimetry. Podle potřeby přidáváme špaldovou mouku.
8. Z vyválené placky vykrajujeme různé tvary.
9. Vykrojené tvary pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 7 minut na 180 ˚C (u horkovzdušné trouby na 165 ˚C).
10. Po vytažení z trouby necháme krátce vychladnout a následně opatrně přendáváme do krabice nebo slepujeme domácí marmeládou.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 8056 kJ (1919 kcal)
Bílkoviny: 32 g
Sacharidy: 138 g
Tuky: 118 g

1 kousek: 

Energie: 161 kJ (38 kcal)
Bílkoviny: 0,64 g
Sacharidy: 2,76 g
Tuky: 0,2 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *