POSTUP:
1. Na vál postupně přes sítko prosejeme špaldovou mouku.
2. Přidáme čekankový sirup, ztuhlý kokosový olej (pokud máte v tekutém stavu, dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice).
3. Dále přidáme žloutky, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.
4. Rukama vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
5. Těsto necháme uležet nejlépe přes noc v lednici nebo alespoň na půl hodiny v chladu.
6. Potom těsto vytáhneme a necháme chvilku při pokojové teplotě.
7. Na lehce pomoučeném vále (špaldovou moukou) vyválíme pomocí válečku na těsto plát vysoký zhruba 2-3 milimetry. Podle potřeby přidáváme špaldovou mouku.
8. Z vyválené placky vykrajujeme různé tvary.
9. Vykrojené tvary pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 7 minut na 180 ˚C (u horkovzdušné trouby na 165 ˚C).
10. Po vytažení z trouby necháme krátce vychladnout a následně opatrně přendáváme do krabice nebo slepujeme domácí marmeládou.