○ 250 g kešu ořechů natural ○ 30 g mletého kokosu ○ 1 lžička nerafinovaného kokosového oleje ○ 2 lžíce čekankového sirupu nebo stévie (lze vynechat) ○ vanilkový extrakt (nebo zrnka pravé vanilky)
POSTUP:
1. Kešu ořechy nasypeme do kuchyňského robota nebo do mixéru. 2. Mixujeme přibližně 20 vteřin. 3. Jakmile vznikne konzistence připomínající hrubě namletou mouku, přidáme další ingredience. 4. Mixujeme dohladka. 5. Občas mixování přerušíme a kuchyňskou stěrkou setřeme máslo ze stran nádoby do středu. 6. Po 7-10 minutách by mělo být máslo hotové (záleží na výkonu kuchyňského spotřebiče). 7. Hotové máslo přemístíme do skleničky a uchováváme na suchém, chladném místě.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Celkově:
Energie: 7 438 kJ (1 771 kcal) Bílkoviny: 47,5 g Sacharidy: 78 g Tuky: 134 g
1 porce:
Energie: 487 kJ (116 kcal) Bílkoviny: 3 g Sacharidy: 5 g Tuky: 9 g