POSTUP:
1. Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na prach a potom přemístíme do mísy.
2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
3. Jablka rozmixujeme v mixéru na jablečné pyré a přidáme do mísy k ovesným vločkám.
4. Do mísy přiklepneme vejce a přidáme čekankový sirup (nebo jiné oblíbené sladidlo). Důkladně promícháme.
5. Vzniklé hutnější těsto přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a zarovnáme nožem.
6. Korpus pečeme v troubě 15 minut na 180 °C.
7. Mezitím si připravíme krém – v míse důkladně vyšleháme tvaroh s jogurtem, vejcem, čekankovým sirupem a trochou vanilky.
8. Korpus vyndáme z trouby a navrstvíme na něj tvarohový krém.
9. Nyní si připravíme ovocnou vrchní vrstvu – ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem, dáme do hrnce, podlijeme asi 1/2 skleničkou vody a zahříváme na střední stupeň. Důkladně vmícháme pudinkový prášek a přivedeme k varu. Vaříme minutu a potom osladíme podle potřeby čekankovým sirupem.
10. Následně ovocné pyré rovnoměrně nalijeme na tvarohovou vrstvu.
11. Celý koláč dáme znovu péct do trouby při 180 °C cca 30-40 minut.
12. Koláč po upečení vyndáme, necháme vychladnout a rozkrájíme na kusy.
13. Podáváme, dobrou chuť!