Tvarohové řezy s třešňovou peřinou

   

45 minut

12 porcí

Suroviny:

Ingredience na korpus:

• 250 g jemných ovesných vloček
• 2 vejce
• 3 větší jablka (cca 450 g)
• 50 g čekankového sirupu

Ingredience na krém:

• 500 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
• 140 g Milko bílého řeckého jogurtu 0 % 
• 1 vejce
• 30 g čekankového sirupu
• vanilkový extrakt / pravá vanilka

Vrchní poleva:

• 300 g třešní (nebo jiné oblíbené ovoce)
• 2 rovné lžíce vanilkového pudinkového prášku
• 1 lžíce čekankového sirupu (volitelné) 

Postup:

1. Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na prach a potom přemístíme do mísy.
2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
3. Jablka rozmixujeme v mixéru na jablečné pyré a přidáme do mísy k ovesným vločkám.
4. Do mísy přiklepneme vejce a přidáme čekankový sirup (nebo jiné oblíbené sladidlo). Důkladně promícháme.
5. Vzniklé hutnější těsto přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a zarovnáme nožem.
6. Korpus pečeme v troubě 15 minut na 180 °C.
7. Mezitím si připravíme krém – v míse důkladně vyšleháme tvaroh s jogurtem, vejcem, čekankovým sirupem a trochou vanilky.
8. Korpus vyndáme z trouby a navrstvíme na něj tvarohový krém.
9. Nyní si připravíme ovocnou vrchní vrstvu – ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem, dáme do hrnce, podlijeme asi 1/2 skleničkou vody a zahříváme na střední stupeň. Důkladně vmícháme pudinkový prášek a přivedeme k varu. Vaříme minutu a potom osladíme podle potřeby čekankovým sirupem.
10. Následně ovocné pyré rovnoměrně nalijeme na tvarohovou vrstvu.
11. Celý koláč dáme znovu péct do trouby při 1
80 °C cca 30-40 minut.
12. Koláč po upečení vyndáme, necháme vychladnout a rozkrájíme na kusy.
13. Podáváme, dobrou chuť! 

Energetická hodnota:

Celkově: 

Energie: 9 408 kJ (2 240 kcal)

Bílkoviny: 130 g

Sacharidy: 306 g

Tuky: 39 g

1 porce (1/12):

Energie: 784 kJ (187 kcal)

Bílkoviny: 10,8 g

Sacharidy: 25,5 g

Tuky: 3,25 g