POSTUP:
1. Quinou propláchneme a dáme ji vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Já dávám 1 díl quinoy na 2 díly vody. Smíchala jsem si bílou a červenou quinou dohromady.
2. Jakmile začne voda vřít, snížíme plamen a necháme ještě 15 minut probublávat. Quinoa při vaření nabobtná a zvětší svůj objem.
3. Mezitím si nachystáme zeleninu. Papriky, cuketu i rajčata opláchneme vodou a nakrájíme na kostičky.
4. Vezmeme si velkou nepřilnavou pánev (já použila wok) a rozehřejeme na ní olej.
5. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a restujeme 3 minuty.
6. Do pánve přidáme papriky a cuketu a restujeme ještě 5 minut, aby byla zelenina „na skus“.
7. Dále přidáme rajčata. Promícháme a osolíme. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme na mírném plameni 10 minut.
8. Poté přidáme prolisovaný česnek a sušenou petrželku. Vše promícháme a necháme tak ještě 2 minutky povařit.
9. Teď už jen do zeleniny vmícháme uvařenou quinou a je hotovo.
10. Lososa očistíme, osolíme a opečeme na trošce oleje na nepřilnavé pánvi nejdříve kůži dolů cca 2-3 minuty podle výšky filetů, otočíme a opečeme další 1-2 minuty. Nenecháváme v pánvi příliš dlouho, jinak se losos vysuší.
11. Lososa pokapeme citronovou šťávou a servírujeme na zeleninové quinoe.
12. Dobrou chuť!