Celozrnné vanilkové rohlíčky

   

30 minut

60 ks

Suroviny:

• 200 g celozrnné špaldové mouky
• 100 g pohankové/rýžové mouky
• 150 g čekankového sirupu
• 150 g jemně namletých vlašských ořechů
• 1 lžíce vanilkového extraktu (nebo pravé vanilky)
• 150 g kokosového oleje
• 1 vejce
• Pár kapek citronové šťávy
• Na obalení: 40 g vanilkový proteinový prášek

Postup:

1. V míse smícháme oba druhy mouk, čekankový sirup, namleté ořechy, vanilku, citronovou šťávu a změklý kokosový olej.
2. Vytvoříme si hladké těsto. Celozrnná mouka vsaje přebytečnou vlhkost, tak případně podle potřeby dodáme trochu vody.
3. Vzniklé těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc odležet.
4. Druhý den si těsto vyndáme, necháme trochu povolit při pokojové teplotě a z těsta tvoříme válečky, ze kterých vytvarujeme rohlíčky.
5. Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 stupních cca 10 minut.
6. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v proteinovém prášku.

Energetická hodnota:

Celkově: 

Energie: 16 015 kJ (3 813 kcal)
Bílkoviny: 100 g
Sacharidy: 229 g
Tuky: 255 g

Na 1 ks: 

Energie: 267 kJ (64 kcal)
Bílkoviny: 1,7 g
Sacharidy: 3,8 g
Tuky: 4,3 g