POSTUP:
1. Připravíme si dýňové pyré. Hokkaidó dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme péct na plech vyložený pečicím papírem (cca 20 minut na 180 stupňů). Necháme vychladnout a rozmixujeme v mixéru s trochou vody na tužší pyré.
2. Ovesné vločky rozmixujeme na ovesnou mouku. Přendáme do mísy.
3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozmixujeme na pyré. Odložíme si bokem
4. Nejdříve smícháme sypké ingredience – rozmixované ovesné vločky, špaldovou mouku, vanilkový protein, prášek do pečiva a jedlou sodu.
5. V druhé míse smícháme dýňové pyré, jablečné pyré, žloutky, Skyr, arašídové máslo, vanilkové aroma, mléko a pořádně promícháme.
6. K suchým surovinám přidáme mokré suroviny a důkladně promícháme.
7. Nakonec osladíme čekankovým sirupem nebo stévií.
8. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej zamícháme do těsta.
9. Asi 1/3 těsta si oddělíme do druhé mísy a přimícháme do ní hořké kakao.
10. Na plech vyložený pečicím papírem vrstvíme nejdříve polovinu světlého těsta, potom kakaové těsto a na vrch opět světlé těsto.
11. Pečeme 35-40 minut na 180 stupňů.