Ženšen lze bez nadsázky považovat za jedno z nejcennějších tajemství čínské medicíny. Existuje několik druhů ženšenu, například ženšen korejský, ženšen sibiřský, ženšen pětilistý, nebo ženšen indický. Ten, o kterém se dnes budeme bavit je u nás nejrozšířenější a je jím ženšen pravý (Panax ginseng). Nejdůležitější částí ženšenu je kořen, který obsahuje látky prospívající našemu imunitnímu systému. Kořen se suší umělým teplem nebo na slunci a dále se zpracovává na přípravky určené pro doplnění stravy. Ženšen je mimořádně podceňovaný, zato vysoce účinný prostředek k navrácení ztracené vitality a zlepšení imunity. Ženšen posiluje fyzickou sílu, psychickou odolnost, imunitu, vitalitu, podporuje činnost orgánů (jater, ledvin, srdce a plic), napomáhá při relaxaci, regulaci krevního tlaku a hladiny krevního cholesterolu, zvyšuje schopnost soustředit se a učit se. Pokud je ženšen užíván dlouhodobě, podporuje dlouhověkost (samozřejmě v kombinaci s dodržováním ostatních zásad zdravé životosprávy).